Думите са лесни, когато езика е любов

май 14, 2015 at 14:02

images1Ученето на чужд език е любов, отдаденост и не на послдно място стремеж да развиваш мирогледа си и да се усъвършенстваш.

Бях малка, когато моята майка ме насочи към учене на езици-първо руски, а малко след това и английски. Беше и лесно, и трудно, но най-важното интересно. Да можеш да происнесеш думичката правилно , след това да я облечеш с местоимение и глагол и накрая да направиш най-съвършеното изречение на света. С времето се научаваш да добавиш прилагателно, наречие и така речта ти става по-богата и интересна за събеседника.

Но истинската любов идва по-късно, когато научиш историята и културата на дадената държава , като проведеш истиснки разговор с местен и видиш в очите му уважението, че говориш езика му.

Емоцията да прочетеш книга на чужд език също е неописуема. Да, преведените книги са много хубави, но да четеш Хемингуей или Шекспир в оригинал е безценно, да усетиш емоцията им и да почувстваш частица от енергията им. А сложните лирически стихотворения на Байрон са прекрасни, опитайте се да прочетете „She Walks In Beauty” например.

Но езика си има и своята красива практическа насоченост. Да запазиш билет до екзотична дестинация и след това да отидеш до правилния коридор за полета ти е важно. Също толкова важен момент е и настаняването ти в хотела. Но за да прекараш една пълноценна почивка е необходимо да можеш да говориш с местните, да посетиш прекрасните кътчета и паметници на културата и да се почувстваш част от тях.

Затова учете езици, опознавайте света и черпете най-доброто от всяко едно кътче на света!

 

 
Bell Education Team