Всичко, което трябва да знаете за НВО по математика

Всичко, което трябва да знаете за НВО по математика

Днес ще отговорим на всички ваши въпроси, свързани с НВО по математика след 7 клас. Ако на вашето дете му предстои матура тази година, то тук, ще намерите цялата информация за нея.

 

1.Какви са датата и начинът на провеждане?

През 2023 година, матурата по математика ще се проведе на 16 юни 2023 г. и ще започне в 09:00 часа. Изпитът ще е писмен, състоящ се от 23 задачи. Времето, което ще имат за решаване, се равнява на 150 минути, а за учениците със специални образователни потребности e до 80 минути над определеното време.

 

2. Какво ще съдържа матурата?

Задачите, които ще включва матурата по математика, ще са на база учебното съдържание по математика, преподадено от V до VII клас (включително).  Като ще са разпределени по следния начин:

– 18 задачи, които са със структуриран отговор с четири възможности за отговор, от които само един е правилен;

– 2 задачи със свободен отговор (числов, символен или словесен) – от учениците се изисква да напишат отговорите, без да привеждат своето решение;

– 3 задачи със свободен отговор – учениците трябва да опишат и да аргументират изпълнението на определена математическа задача с аналитико-синтетичен характер.

 

3. Кои теми ще обхваща изпита?

Матурата по математика ще обхваща четири области: „Числа. Алгебра“, „Фигури и тела. Измерване“, „Елементи от вероятности и статистика“ и „Логически знания. Моделиране.“

 

4. Какво трябва да носим за матурата?

При явяването на НВО по математика, задължително трябва да се носят: документ за самоличност и служебната бележка, удостоверяваща мястото за явяване на приемни изпити. Задължително е да се носи и син химикал, линия, пергел, транспортир, триъгълник, черен молив и гума. Това, което е забранено за използване по време на матурата е: коректори, калкулатори, справочници и мобилна комуникационна техника (телефоните се предават на квесторите).

 

5. Помощ при учене за НВО по математика

Ако вашето дете, изпитва затруднения и има нужда от допълнителна помощ с уроците по математика, то в Bell Education, сме се погрижили и за това. Нашият курс за подготовка за матурата по математика след 7 клас, съдържа всичко нужно, за покриването и усвояването на материала, който включва изпита. Повече за курса, може да откриете ТУК.

 

Свържете се с нас:
Тел.: 087 922 3224
Email: office@belleducation.net
Facebook: Учебен център Bell Education