Нова работа? Нов език?

Нова работа? Нов език?

"Ако всеки от нас говори различен език, всеки ще възприема света по различен начин. Тъй като границите на моя език са границите на моя свят."
-Лудвиг Витгенщайн

За осемте години, в които вече сме обучили хиляди хора, научихме много неща. Едно от тях е отговорът на един от въпросите, които най-често им задаваме – „Защо избрахте да учите този език при нас?“

Преобладаващите отговори се делят основно в 2 групи: за работа и за удоволствие.

Учещите за работа избират подобряване на езиковите си умения по вече познат език или избират нов, който започват от начало. Едно е сигурно и при двата варианта – това е повишаване на квалификацията им и открива нови възможности пред тях. В наши дни изглежда сякаш владеенето на един чужд език е задължително, а владеенето на два или повече – предимство. Умението да използваме език на високо ниво – В1 или В2 може да ни предостави много възможности за работа. Най-популярните от тях са:
– Работа в България за аутсорсинг фирми
– Дистанционна работа за чуждестранен работодател
– Дистанционна работа с чуждестранни клиенти
– Работа в чужбина

Пример за последното е тенденцията за засилване на интереса към изучаване на немски език от медицински лица. Те притежават необходимите знания и умения в професионалната си област, а от нас получават езиковите си. Необходимото ниво на владеене на немски е В2. Някои от немските работодатели изискват международен сертификат, а за други издаваният от нашата школа сертификат е достатъчен.

Колко време ще е необходимо да се научи нов език до оптималното работно ниво В2?

Отговорът на този въпрос до голяма степен зависи от вас.

Факторите влияещи на процеса на обучение са много и някои от тях са субективни. От практиката до момента бихме могли да кажем, че в най-лошия случай курсистът от начинаещ може да стигне до ниво В2 за 55 седмици. В общи линии една година е необходимото време, за което всеки един работещ човек може да съвмести нормалното си ежедневие с изучаването на нов език и да постигне добри резултати. Съкращаване на времето от 55 седмици може да се постигне с по-голямо отдаване на ученето от страна на курсиста и изготвяне на по-интензивна програма за провеждане на уроците.

Все повече и повече стават нашите доволни клиенти, които са постигнали целите ли благодарение на екипът ни от професионалисти.

Безплатен демо урок   Езикови обучения за възрастни   Дистанционно обучение   Стартиращи групи   Уроци за деца и ученици   Екип   Мнения