ТОП 5 места в Ямайка, които заслужават вашето внимание

ТОП 5 места в Ямайка, които заслужават вашето внимание

И тъй като e вече разгара на лятото, защо да не помечтаем за брега на слънцето Ямайка. Тук, под ритъмът на реге, можем  да плуваме на брега на Карибско море, да се насладим на красотата на девствените гори или да се разходим из шумни градове.

 

1. Ринг водопадът на Дън (Dunn’s River Falls, Ocho Rios)

Една от най-фотографираните атракции в Ямайка, водопадът на Dunn River Falls обхваща 180 метра терасовидни каскади. С помощта на водач можете да изкачите варовиковите стени до върха на паданията, да плъзнете гладките участъци от скалата и да плувате в хладните лагуни в основата. Тези водопади са едно от най-красивите места на планетата, които просто трябва да видят ценителите на истинската природна красота.

 

2.Градините на надеждата (Hope Botanical Gardens and Zoo)

Разположен на площ от 45 акра, това е най-големият ботанически парк в Западните Инди. Градините са създадени през 1881 г. от правителството на Ямайка и включват екзотични цветя и растения, къща на орхидеите и малък увеселителен детски парк.

3. Очо Риос

Очо Риос е живописен пристанищен град, сгушен сред езкотични тропически градини и прекрасни водопади на северния бряг на Ямайка. Великолепни хотели и плажове, изобилие от водни спортове и забавления – с това ще ви посрещне гостоприемният ямайски курорт. Градът е райско място за приятна лятна почивка. Най-голямата атракция безспорно е изкачването на водопада Dunn’s River Falls. Красивата каскада е висока цели 180 м и е една от най-известните и фотографирани природни атракции в Ямайка. Ако сте любители на високия адреналин, се впуснете във вълнуващи водни приключения по река Уайт Ривър – рафтинг или каякинг – независимо какво ще изберете, незабравимите емоции са гарантирани.

4. Светлината лагуна

В лагуната, където водите на Карибско море и реките Марта Брей са смесени, обитават най-малките протозойни микроорганизми. Това са биолуминесцентни динофлагелати, които се наричат ​​популярно нощни. Имайте предвид обаче, че водата не винаги грее, а само когато лагуната е неспокойна. Луминесцентната реакция започва само когато влезе в контакт с движещ се обект, а след това планктонът започва да излъчва слаба светлина, която през нощта изглежда по-ярка и по-впечатляваща. Само по себе си тези микроорганизми не фосфоресват.

 

5. Приключенията на дъждовните гори

Ако търсите тропическа адреналинова треска, Rainforest Adventures Mystic Mountain трябва да бъде в списъка ви със задължителни неща. Тази популярна атракция предлага няколко различни вида приключения. Започнете с изкачването на планината на Sky Explorer, седалков лифт, надвесен високо над дъждовната гора. На върха можете да се насладите на спиращи дъха гледки към пристанището на круизния кораб и бреговата линия долу.

 

Докато още сте в Ямайка, може да посетите:

Музей на Боб Марли – Изпълнен с тонове сувенири и лични вещи на Боб Марли, музеят е задължителен за всеки фен.

Музей Аравак (музей на Тайно). Малък музей с артефакти и информация за първоначалните жители на острова, индианците Аравак (или Тайно).

Порт Роял. Веднъж известен като „най-богатият и най-зъл град в света“, Порт Роял е прословуто пиратско убежище от 17-ти век. Най-известният пират, който оперира от Порт Роял, беше сър Хенри Морган, който граби испански кораби, пътуващи в Карибите.

 

А вие какво предпочитате – магически приключения или спокоен ден на плажа?