Топ 5 природни чудеса в Германия, които трябва да посетите

Топ 5 природни чудеса в Германия, които трябва да посетите

Германия е страна, която е богата на история, култура и природна красота. С голямото разнообразие от места за посещение, които предлага, изборът коя част да посетите при следващото ви пътуване, няма да е лесен. Специално за вас, подбрахме тези 5 невероятни природни места, с които ще можете да избягате извън реалността по време на вашето пътуване.

 

1.Дяволски мост

 

Дяволският мост, известен още като „Ракоцбрюке“, се намира в най-големия парк в Саксония – Кромлоу. Мостът е направен по поръчка на местен рицар през 1860 г. и е проектиран да създава перфектен кръг, когато се отразява в тихите води отдолу. Някои хора вярват, че ако погледнат моста отстрани могат да видят лицето на Дявола, а други твърдят, че мостът е портал към друг свят. Днес Ракоцбрюке все още може да бъде разгледан в парка, но преминаването през реликвата е забранено, за да се запази за идните поколения.

 

2.Езерото Хинтерзее

 

Това е красиво идилично алпийско езеро с няколко малки островчета от скали и дървета, разположено в югоизточната част на провинция Бавария. Хинтерзее е популярна дестинация за туристи от цял свят, заради неповторимата си природа и възможностите, които предлага за активен туризъм.

 

3.Бастайски мост

 

Само на 25 км югоизточно от град Дрезден, можете да откриете един от най-уникалните пейзажи в Германия. Бастай е спиращо дъха скално образование, създадено от водна ерозия преди повече от милион години. Той се издига на надморска височина от 305 метра. Бастай е туристическа атракция от повече от 2 века, като популярността му нараства през годините и през 1851 г., от съображения за сигурност, е построен сегашния каменен Бастайски мост.

 

4.Езерото Шрекзее

 

На надморска височина от 1813м. се простира най-високото алпийско езеро – Шрекзее, още известно като „езерото на страха“, защото често е покрито с мъгла. Разположено в швабския регион Allgäu, това езеро носи мистично усещане, на всеки, който се впусне в приключението да го достигне. Изкачването до Шрекзее отнема средно около седем до осем часа отиване и връщане. Гледките обаче си заслужават усилието: австрийската граница се намира само на около 300м. и туристите могат да надникнат към Австрия.

 

5.Езерото Айбзее

 

Точно в дъното на внушителната планина Цугшпице, се намира едно от най-красивите езера в Баварските Алпи – Айбзее. Образувано преди повече от 3000 години от свлачище, планинското езеро предлага разнообразие от спортни дейности и екскурзии. Айбзее има кристално чиста вода, блещукаща във всеки нюанс на зелено и синьо. Рано сутрин и по време на залез можете да видите отраженията на планината и заобикалящата я гора. През лятото езерото е идеално за плуване или водни спортове, а през зимата се превръща в магически пейзаж, заобиколен от сняг и лед.

 

И малко помощ от Bell Education…

 

Искате ли да се потопите повече в живота и културата на немците? Да се научите как да използвате немския език и да няма повече бариери помежду ви, както в пътуванията, така и в работата? Ние от Белл Едюкейшън сме тук, за да ви помогнем с нашите уроци за възрастни и деца по Немски език. Ако искате да учите в приятелска атмосфера с екип от професионалисти – заповядайте при нас! За повече актуални новини и събития от нас, може да ни последвате във Facebook и Instagram

 

Телефон за връзка: 0879223224