Хокайдо, където всяка гледка е от пощенска картичка

Хокайдо, където всяка гледка е от пощенска картичка

Има много места по света, които ни карат да затаим дъх и да се любуваме на съвършенството, което природата може да създаде. В Япония са някои от местата, които задължително трябва да бъдат посетени в този живот!

 

Едно от тези места е Хокайдо 北海道, един прекрасен регион, който не предлага само едно място, а цяла поредица от места, които да накарат сърцето ни да тупти в ритъма на природата, която ни заобикаля.

 

 

Хокайдо е вторият най-голям остров в Япония и е привлекателна дестинация целогодишно. От ски курортите до цветните полета, през традиционните селища и всички сътворени от природата красоти.

 

Започваме от Синьото езеро 青い池  в Бией.

 

Представяме ви Синьото езеро в малкото градче Бией. Красиво, приказно и неистинско, така изглежда това езеро, получило името си в резултат на тюркоазената си вода. Не, това не е Фотошоп и не е специален филтър, нито е отражение на небето, а се дължи на наличието на алуминиев хидроксид в самата вода. Интересното е, че цветът се променя в зависимост от ъгъла, под който се гледа. Става по-тъмно или по-светло синьо.

 

Интересен факт е, че Синьото езеро в Бией, Хокайдо става желана туристическа атракция след като Apple са използвали негова снимка за техния OS X на Mountain Lion

 

Зимният фестивал в Сапоро 札幌市

Сапоро е четвъртият по големина град в Япония, който се намира на остров Хокайдо. Ако сте любители на зимните атракциони, то Зимния фестивал в Сапоро е правилното място за вас! Ежегодно това събитие събира все повече туристи от цял свят, които могат да се насладят на ледените скулптури за цели 7 дена през месец февруари.

Ето и част от най-добрият зимен фестивал в целия свят:

 

 

Вижте Паркът Шибазакура 芝桜   през пролетта

Всяка пролет хиляди посетители се насочват към Шибазакура парк, за да видят удивителния розов мъх, по-известен като Shibazakura. Между месец май и юни, полетата в планинския регион се покриват от красив цветен килим от цъфнали цветя.

Ако искате да видите тези картини, сякаш от пощенски картички, уверете се, че ще сте там именно през месец май и юни.

 

Националните паркове

Има щест големи национални парка на остров Хокайдо, които предлагат гледки от езера до планини и вулкани, от водопади и гори до цъфнали полета през пролетта и лятото.

 

 

На ски във Фурано 富良野市

 

Ски курортът е известен между скиорите и сноубордистите със изключително мекия пухкав сняг през зимата. А през лятото всеки може да се наслади на красивите цъфнали полета.

 

 

Очарователният град Хакодате 函館市

 

Гледката от хълма към Хакодате се счита за една от най- ефектните с интересното си архитектурно изпълнение.

 

И като за десерт завършваме с нещо и за любителите на морските дарове!

 

Отару, 小樽市, кулинарната точка в Хокайдо.

 

Логично, като всеки един остров, Хокайдо също е заобиколен от вода, вода, която е богата на морски живот. Рибари ежедневно доставят прясна морска храна на пазарите и ресторантите. Ето защо посетителите могат да се наслаждават на пресни морски дарове по време  на целия си престой.  Малкото градче Отару, старото пристанище и неговата Sushi Shop Street, където основната атракция е именно вкусната морска храна.

Радваме се, че отново споделихте с нас тези минути и се надяваме, че ви е станало и на вас цветно, точно както в красивите цветни полета в Хокайдо 🙂

Ако харесвате това, което правим, моля харесайте статията 🙂

А ако се интересувате от Япония и японски език и искате да научите повече за културата, традициите и всички онези неразбираеми символи и йероглифи, Учебен център Bell Education е тук да ви помогне 🙂

Запишете се на нашите курсове по японски език! За повече информация: 0879 223224