26-ти септември – Европейски ден на езиците

26-ти септември – Европейски ден на езиците

По инициатива на Съвета на Европа от 2001 г. Европейският ден на езиците е чества н ежегодно на 26 септември. На този ден се честват не само европейските езици, но и многоезичността и междукултурното разбирателство. Целта на този празник е да се насърчи изучаването на чужди езици във всяка възраст, не само в училищата, но и извън тях, като в учебен център Bell Education, например.

А ние учебен център, който предлага и езикови обучения няма как да не го отбележим подобаващо с няколко неконвенционални причини да научиш още един език.

  • Английският език се справя чудесно с ролята си на мост между хората . Като се има предвид че е официален език за 59 страни в света, можем смело да заключим: ако можеш да говориш английски ще намериш общ език с повече от 2 милиарда души.
  • Немският език е следващият по популярност от европейските езици. Дали за работа или удоволствие, ако се посветиш на немския ще откриеш колко лесно цяло изречение може да се побере в една дума. Ако говориш немски ще се научиш да съставяш главозамайващи словосъчетания.
  • С испанският можеш да пътуваш от Европа до Америките и ще се сближиш с хора от другата страна на Атлантическия океана. В случай, че си романтична душа, можеш да разчиташ на испанския език, тъй като се счита за най-романтичния език в света. Освен това според много лингвисти, испанският е един от най-лесно усвоимите езици.
  • Ако си падаш по pepperoni pizza on pizza flipping boardспагети и пица и искаш да се научиш да си ги приготвяш по автентична рецепта е най-добре да научиш италиански. Ако научиш италиански ще имаш възможност да си разменяш рецепти, както с италианци така и със словенци и швейцарци, тъй като е един от най-често говорените в тези страни.
  • Ако пък си фен на АВВА или искаш да улучиш с един изстрел три заека (не два)/три езика на цената на един/, то започни да учиш шведски, тъй като ако го говориш, ще разбираш датски и норвежки.
  • Френският език е още един от тези мултифункционални езици. Почти половината думи в английския език произхождат от френски. Освен това френският е разпространен в 15 страни в Африка, така че докато си на сафари можеш да го упражняваш.
  • Ако търсиш език, с който свободно да използваш умалителни, полският е за теб! Но не се подлъгвай по сладките обръщения, полският може да е предизвикателство, както смятат американски учени.

 

Разбира се има още европейски езици, някой не толкова известни, за други се водят спорове дали могат да се определят като отделни езици, трети вместо думи използват свирукане. Интересни езици има както на запад, така и на изток и колкото и да си приличат някои, всеки е уникален. Ако някоя от тези причини те е накарала да се замислиш в коя посока да разшириш езиковото си богатство, езиковите курсове в Bell Education ca eдно хубаво начало. Освен да научиш език тук можеш да откриеш и още много интересни факти за всяка от страните и тяхната култура, в която се говорят.

Автор: Аника Колева

Можете да видите всички стартиращи групи тук