Топ 3 дестинации за романтична почивка

Топ 3 дестинации за романтична почивка

Днес ще ви покажем 3 от най-романтичните дестинации в Европа. Ако искате да прекарате известно време насаме с вашата половинка, то тези места, са много добър избор за перфектната романтична почивка.

 

1. Брюж, Белгия

Брюж е един от най-красивите европейски градове, намиращ се в Северозападна Белгия, само на 90км от столицата. Познат още като „Малката Венеция“, градът е подходящ за перфектният романтичен уикенд за двама. Брюж пленява туристите с красива архитектура, средновековна атмосфера и забележителни канали, които се пресичат от живописни мостове. Ако сте решили това да е следващата ви романтична дестинация, то задължително трябва да видите църквата на Дева Мария, централния площад „Маркт“, площада „Бур“, Кулата Белфлай, музея за шоколад Choco Story и Музея на диаманта. Може да седнете някъде да пиете бира, да хапнете шоколад или да се насладите на изобилието от дантела.

 

2. Санторини, Гърция

Вулканичният остров Санторини, също познат като Тира, е една от най-предпочитаните дестинации за романтична почивка. Красивите гледки, бистрата вода, неповторимите сгради и древните забележителности, правят Санторини една от най-предпочитаните дестинации на хиляди туристи. Не пропускайте разходките във Фира, запленяващите залези в Ия, невероятните плажове и интересните забележителности. За да е максимално романтичен престоя ви, може да се възползвате от разходка с платноход.

 

3. Амстердам, Холандия

Ако искате да се потопите изцяло в романтиката на Амстердам, то през пролетта е най-подходящото време за вашето романтично пътешествие. Точно по това време на годината, градът ще се обагри в множество лалета, нарциси и минзухари, a с вашият партньор, ще можете да се насладите на множество романтични активности, като плаване с лодка по красивите каналите, обиколка на града с колелета или разходка във Вонделпарк. Не забравяйте да посетите невероятните забележителности и да се наслаждавате на романтичното време заедно.

 

Ако тази статия ви е харесала, може да откриете още ТУК.
За повече актуални новини и събития от нас, може да ни последвате във Facebook и Instagram