7 Причини да изучавате език ОНЛАЙН сега

7 Причини да изучавате език ОНЛАЙН сега

За нещастие пандемията Coronavirus остави много от нас затиснати вкъщи, в търсене на креативни начини да си запълваме времето. Ако търсите нещо, което да ви поддържа продуктивни, да е супер забавно, да повишава нивото на вашите знания и умения за бъдещото ви кариерно развитие или обучение, едно от най-добрите неща, които можете да направите е да учите нов език. Когато учите с Учебен център Bell Education, вие можете да изберете между присъствено или 100% ОНЛАЙН обучение, когато пожелаете и колкото интензивно искате.

 

7 Причини да изучавате език ОНЛАЙН по време на коронавирус:

 

1. Насочвате вниманието си върху нещо продуктивно и полезно.

 

 

 

 

 

 

 

Разглеждането на публикации в социалните мрежи заема голяма част от времето ви през деня, като това се асоциира с негативен психологически ефект. Въпреки че е полезно да сме винаги информирани, постоянното и продължително разглеждане и информиране относно текущата ситуация до голяма степен подпомага да се чувствате зле, да формира и да засили усещането за паника. Защо вместо това не се фокусирате върху нещо много по-продуктивно и позитивно? Изучаването на нов език ни помага да се концентрираме и е перфектен начин да се разсеем и да придобием усещане, че сме постигнали нещо по време на карантинния период и стоенето вкъщи. Дори и да е урок за 1 или 2 часа, вие имате възможност да се откъснете от притесненията, свързани със семейство, работа, финанси, здраве и да се фокусирате върху повишаване на вашите умения, в частност подобряване на вашите езикови умения.

 

2. Можете да го правите от вкъщи

via GIPHY

Учебен център Bell Education предлага както уроци на място, така и изцяло ОНЛАЙН обучения, което означава, че няма никакви пречки да учите от вкъщи. Всичко от което се нуждаете, за да участвате в часовете е интернет и подходящо устройство, на което да инсталирате професионалната платформа за видео разговори в реално време, напълно спазвайки правилата за социално дистанциране по време на коронавирус. Можете да го инсталирате на настолен компютър, лаптоп, таблет, телефон. Уроците при нас са на живо, като имате възможност през цялото време да се виждате с преподавателя, както и да виждате учебните материали върху които се провежда урока на своя екран. Провеждането на уроците включва обясняване на нов граматичен материал, слушане с разбиране, четене с разбиране и иницииране на разговори от страна на учителя. Вие избирате от коя точка по света ще се включите в нашите уроци, вие избирате най-удобното за вас място – на бюро, седнали удобно на дивана или с чаша кафе на терасата, докато се наслаждавате на слънчевите лъчи 🙂

 

 3. Надграждате и подобрявате езиковите си умения за по-късен период във времето.

 

Усъвършенстването на вашите езикови умения никога не е лоша идея. Езиковите възможности могат да бъдат използвани в широк аспект от възможности за кариерно развитие, включително допълване към вашата автобиография, достъп до по-добри позиции в международни компании, повече възможности за работа, както и по-добри комуникативни умения в мултикултурна среда. Като курсист в Учебен център Bell Education, вие можете да изберете най-подходящата форма на обучение за вас – индивидуални уроци, обучение в група до 6 души, както и в по-малки групи от 2-ма и 3-ма. Освен общи езикови обучения за ниво, предлагаме и специализирани езикови курсове – бизнес английски, подготовка за сертификатни изпити, подготовка за матури.

 

4. Имате възможност да уговорите уроци в удобни дни и часове

 

Учебен център Bell Education предлага както групови занятия с фиксирани дни и часове, така и индивидуални уроци, които можете да уговаряте на база вашите предпочитания. Можете да имате уроци веднъж седмично, два пъти седмично, а защо не и всеки ден 🙂

 

5. Можете да комбинирате уроците с гледане на Netflix, подходящи клипове и четене на подходяща адаптирана литература, съобразена с вашето ниво.

via GIPHY

(Съвет)

Знаете ли, че комбинацията от уроци и гледане на Netflix или друг източник е един от най-добрите начини да научите чужд език? Гледането на филми и телевизия на чужд език е всъщност един от най-добрите начини да научите нов език, особено ако се престрашите и деактивирате субтитрите. Ако без субтитри е прекалено трудно, тогава можете да ги включите, но на езика, който желаете да научите. Друг страхотен метод за усъвършенстване на езиковите ви познания е ако изберете филм или история, която познавате.

 

6. Разчупвате скучното ежедневие с нещо забавно.

 

Извършването на едно и също нещо ден след ден се превръща в скучно ежедневие доста бързо. Като хора, които обичаме и сме отдадени на изучаването на езици, можем да ви кажем, че ученето с Bell Education е една от най-забавните части на деня и винаги с нетърпение се подготвяме за всеки един урок. През тези трудни периоди, какъвто е сегашния с коронавирус пандемията, е важно да намерим неща, които ни карат да се усмихваме и смеем, защото менталното е също толкова важно, колкото и физическото здраве. Нещо повече – изучаването на чужд език подобрява вашата увереност и подобрява мисловната дейност.

via GIPHY

 

7. Има много предимства пред обучения, които са на записи, видеа и зададени упражнения.

 

Ако все още обмисляте как можете да научите език дистанционно, вероятно сте в момент на сравнение на различни приложения и онлайн платформи. Безспорно приложенията за изучаване на езици са удобни, но те по никакъв начин не предлагат преживяването на живата връзка, възможността да бъдете коригирани при грешка и постоянна подкрепа от страна на преподавател. С използването на приложение, често сте ограничени само с определен набор от думи или възможности за превод, няма комуникация с преподавател и други курсисти и в крайна сметка всичко приключва с наизустяване на странни фрази без граматични обяснения. Уроците с Bell Education покриват всички важни аспекти от изучаването на езика, включвайки писане, четене, говорене, слушане, граматика и произношение. Поглеждайки от позитивна гледна точка, след като приключи коронавирус пандемията, вие ще сте много по-близо до пълното овладяване на езика за кратък период от време.