Учебен център Bell Education е член на партньорската програма Addvantage към Британски съвет в България

Учебен център Bell Education е член на партньорската програма Addvantage към Британски съвет в България

С радост споделяме, че през ноември 2020 г. учебен център Bell Education стана член наAddvantage partnership programme | British Council Romania партньорската програма Addvantage на Британски съвет България.

С какво можем да сме ти полезни?
-подготовка за явяване на сертификатните изпити IELTS и Cambridge English Qualifications;
-съдействие и предоставяне на информация относно съответния изпит;
-съдействие при регистрация за съответния изпит;

Какво представлява изпитът IELTS?
IELTS (International English Language Testing System) е международен изпит по английски език, който е валиден две години. IELTS се провежда в два формата – General Training (общ модул) и Academic (академичен модул). Изпитът включва 4 компонента – слушане, четене, писане и говорене, като компонентите слушане и говорене са идентични за двата формата.
Слушане (30 минути): Състои се от 40 въпроса по 4 различни теми. Текстовете се слушат веднъж с възможност да се водят записки;
Четене (60 минути): Състои се от 40 въпроса и е разделен на 3 части.
Писане (60 минути): Състои се от две части, като първата включва разписване на текст по дадена графика или схема. Времето за изпълнение на задачата е 20 минути. Втората част (40 минути) включва писане на есе, като трябва да се пише по една от двете зададени теми.
Говорене (11-14 минути): Състои се от 3 части: представяне и личен разговор с изпитващия, самостоятелен анализ по зададена от изпитващия тема, анализ на актуален проблем или анализ-дискусия на същия проблем с изпитващия.

За какво може да ти е нужен IELTS?
-IELTS General Training ще ти послужи при кандидатстване за работа или емигриране в някои англоговорящи страни. Study in New Zealand without IELTS - Check Points to Remember Кандидатите, които се явяват на този модул се тестват за ежедневната употреба на езика, както и съдържание и въпроси, фокусирани върху теми на работното място и в социалната среда.
-IELTS Academic е предназначен за хора, които планират да учат висше образование или желаят да започнат работа или обучение в професионални области като медицина и инженерство. Както подсказва името, този модул оценява готовността на кандидата за академично обучение или обучение на английски език.

Оттук можеш да си помагаш с подготовката за IELTS:
-От официалния уебсайт на IELTS: Sample Test Questions
-IELTS Buddy: IELTS Tips and Strategies for a High Score
-IELTS Live: IELTS Online Preparation Course

Cambridge English Qualifications

 

 

 

Какво представляват Cambridge English Qualifications?
Това са серия от изпити, които са с цел придобиване на сертификат по различните нива на английски език. Изпитите за сертификат на Кеймбридж включват:
Cambridge General English Exams: Сертификатни изпити за нивата A2-C2 по английски език. Подходящи са за ученици и възрастни на всякакви възрасти.
The Cambridge English: Young Learners (YLE), създадени за оценяване уменията по английски език на деца между 7 и 12 години. Изпитите Young Learners се предлагат в три нива на оценяване: Pre A1 Starters, A1 Movers и A2 Flyers.

Какви са ползите от придобиване на сертификат по английски език?
-Международно признати:
Сертификатите IELTS и Cambridge English Qualifications се признават от университети, институции и работодатели по цял свят;

-Придобиване на допълнителни знания:
Освен че ще развиеш своите комуникативни умения по английски език, ще се научиш и на други практически умения, например писане на есета, бързо възприемане на различни теми и идеи по време на четене, лесно и ясно представяне на информация;

-Личностно израстване:
С изучаването на английски ще обогатиш своята обща и езикова култура, което ще ти помогне да се развиеш като пълноценна личност;

-Нови приятелства:
Със своите езикови познания ще имаш възможността да общуваш свободно на английски с хора от цял свят и да създадеш ценни приятелства.

За повече информация относно сертификатните изпити можеш да се свържеш с нас или да ни посетиш на място!