Екзотични острови, които задължително трябва да се добавят в списъка с желания – част 1

Екзотични острови, които задължително трябва да се добавят в списъка с желания – част 1

 

Каква е първата ви асоциация когато чуете „екзотични острови“, „кристално синя вода“, „бели плажове“, „палми“ ?

Вероятно в съзнанието на повечето от вас изниква мисълта за Малдиви, Бора Бора, Сейшелски острови, а от известно време и за Доминиканска република. Е, сега е момента да се изненадате с една нова екзотична дестинация, по-известна като „Хавайските острови на Япония“.

 

Окинава (沖 縄 県, Окинава-кен) е най-южната префектура на Япония, състояща се от няколко десетки малки острова в южната половина на Нансей Шото, островната верига, която се простира на около хиляда километра от Кюшу до Тайван.

Префектура Окинава може да бъде разделена на три големи островни групи, островите Окинава (Окинава Шото) около остров Окинава (Окинава Хонто), островите Мияко (Мияко Рето) около остров Мияко и островите Яеяма (Яеяма Рето) около остров Ишигаки.

 

 

Ето и нещо любопитно

  • Климатът на Окинава е субтропичен, като през зимата температурите едва падат под 15 градуса.
  • Моретата, заобикалящи островите на Окинава, се смятат за едни от най-красивите в света с коралови рифове и обилна морска дива природа. Следователно, гмуркането с шнорхел и скубадайвинг са сред най-добрите забележителности на Окинава.

 

Топ дестинации в Окинава

 

Решихме да започнем с центърът на бившето кралство Рюкю, Главният остров Окинава (沖 縄 本 島, Окинава Хонто).

 

Това е най-големият и многолюден остров в префектурата и е регионалният транспортен център.Докато голяма част от централната част на Окинава Хонто е урбанизирана, южният край на острова е по-малко гъсто населен, а най-северният район на Ямбару остава предимно покрит от залесени хълмове и малки риболовни и селскостопански села.

 

Места, които може да посетите са:

  • Аквариумът Чурауми (美 ら 海 水族館, Churaumi Suizokukan)

 

  • Замъкът Шури (首 里 城, Shurijō)

 

Продължаваме с Островите Яеяма (八 重 山 列島, Yaeyama Rettō) 

 

Със своята тропическа атмосфера и спокоен селски начин на живот, островите Яеяма са популярна дестинация за тези, които искат да избягат от суматохата на японските мегаполиси. Този райски остров предлага плажове, гмуркане с шнорхел, скубадайвинг и релакс.

 

 

Места, които може да посетите са:

 

  • Остров Ириомоте (西 表 島, Iriomotejima)

 

  • Остров Такетоми (竹富島, Taketomijima)

 

  • Остров Йонагуни (与那国島, Yonaguni-jima)

 

 

Продължаваме с нестихващ ентусиазъм към следващата екзотична точка, част от Окинава, Остров Мияко (宮 古 島, Miyakojima).

Известен с някои от най-добрите плажове в Япония, а по наше мнение и в света, Мияко е и чудесна дестинация за гмуркане с шнорхел и скубадайвинг в кораловите рифове.  Вероятно се чудите кога е подходящо да се посети? Е, още една добра новина, благодарение на субтропичния си климат, островът предлага меко време през цялата година.

 

 

Места, които може да посетите са:

  • Плаж Маехама (Maehama beach)

 

  • Плаж Йошино (Yoshino beach)

 

  • Плаж Сунаяма (Sunayama Beach)

 

Ние смятаме, че тези места заслужават да бъдат посетени и с радост ще ви запознаем с още прекрасни и екзотични места в Окинава – част 2 от поредицата „Пътувай с Bell

Ако харесвате тази статия, моля харесайте поста, за да ни подкрепите! 🙂

А ако имате интерес към Япония, японска култура и език, с радост ви съобщаваме, че от януари 2021 година предлагаме курсове по японски език!
За повече информация и записвания: 0879 223 224