Екзотични острови, които задължително трябва да се добавят в списъка с желания – част 2

Екзотични острови, които задължително трябва да се добавят в списъка с желания – част 2

Вече планирате мечтаната почивка, но все още не сте избрали дестинацията? Или пък вече знаете, че стягате куфарите за море и плаж, но все още не сте си направили плана за престоя Ви там? Съберете много вдъхновение от следващите редове!

Както разбрахме в Окинава, част 1Хавайските острови на Япония“  крият в себе си няколко невероятни неща – дружелюбни гигантски костенурки, кристално чисти води и едни от най-красивите плажа на света. А сега предстои да ви запознаем отблизо с още няколко острова от Окинава 🙂

 

Островите Керама (慶 良 間 諸島, Kerama Shotō) са група малки острови в Източнокитайско море.

Разположени само на около 40 километра западно от главния остров Окинава, островите Керама са популярно странично пътешествие поради своите девствени, бели пясъчни плажове и бистри сини води, които са идеални за слънчеви бани, плуване, гмуркане с шнорхел и скубадайвинг. Нещо повече – от януари до март островите са популярна дестинация за наблюдение на китове.

Места, които може да посетите са:

 

 

  • Остров Замами (座間味島, Zamami-jima)

 

 

  • Остров Токашики (渡嘉敷島, Tokashiki-jima)

 

 

Кумеджима (久 米 島) е един от островите, които съставляват островната група на Окинава Шото.

Независимо дали сте любители на гмуркането с шнорхел и скубадайвинга или пък си представяте как лежите на плаж с бял пясък и кристална вода, това е вашето място! Плажът Хатенохама е приблизително седем километра пясъчен бар, заобиколен от вода точно на изток от острова и е най-известната атракция на Кумеджима.

 

Места, които може да посетите са:

  • Плаж Хатенохама

 

  • Плаж Ееф

 

  • Плаж Шинри

 

Ако харесвате тази статия, моля харесайте поста, за да ни подкрепите! 🙂

А ако имате интерес към Япония, японска култура и език, с радост ви съобщаваме, че от януари 2021 година предлагаме курсове по японски език!
За повече информация и записвания: 0879 223 224