ТОП 5 места в Австралия, за които не сте чували

ТОП 5 места в Австралия, за които не сте чували

Австралия винаги е била невероятна дестинация за изследване. Сурови планински вериги, пустини, наводняващи дъждове, широки равнини, диви атракции и широки плажове са достатъчни причини да се посетите тази зашеметяваща страна.

Ако обаче мислите, че сте виждали (или сте чували) всички красиви атракции, които Австралия може да предложи, помислете отново!  Има още много други, на които много от нас тепърва ще станат свидетели. Те приличат на приказка, но тези места всъщност съществуват в реалния живот.

 

1. Baird Bay Ocean Eco Experience

Baird Bay Ocean Eco Experience е туристическа атракция и великолепно място в Южна Австралия, което определено ще ви изпълни с радост и удивление от красотата на морския свят.  Ако някога сте си представяли да плувате с морски лъвове и делфини, тази магическа морска обстановка е мястото, където да осъществите вашата мечтата . Ще можете да плувате до тези великолепни същества и да ги видите отблизо в тяхното естествено местообитание.

 

 

                               Източник: Baird Bay Ocean Eco Experience

 

2.Национален парк Уилсънс нос

Разположен на полуостров на около 230 км югоизточно от Мелбърн, това е малък парк от около 90 км², който има изобилие от природен чар. Със сепари от папрат, планински гори, солени блата, сиви гранитни вериги, пустини и 130 км крайбрежна красота, районът разполага и с широк спектър от възможности за туризъм, които могат да продължат от няколко часа до няколко дни. Можете също така да отделите време за охлаждане на един от плажове, докато сте там. Препоръчваме ви Squeaky Beach .

Източник : GREAT SOUTHERN ESCAPES

 

3.Порт Артур

Ако сте безстрашен турист, който иска да добие представа за зловещата  Австралия, тогава градът с призраци Порт Артур е идеалната дестинация за вас . Включен в списъка на световното културно наследство, Порт Артур е столицата на ужасите на Австралия. Това историческо затворническо селище се намира близо до Хобарт, Тасмания и съдържа затворнически сгради, килии за мъчения, убежище, център на града и болница на място, която огражда реката, формирайки основите на ужасите и историите за малтретиране и самоубийство.

Източник: Port Arthur Historic Site

 

4.Тайните водопади

Докато все още сте в Тасмания, разредете умопомрачителното преживяване на Призрачния град с вълшебна, спокойна среща с природата, като си проправите път в град Хобарт. Тази област най-вероятно ще бъде тайна за повечето посетители, но определено не и за местните жители. Тайните водопади се отличават с тропическа гора и водопади, обхванати от папрат, точно в основата на връх Маунтън.

Източник : Australian photography, Dylan Fox

 

5.Планините Макдонъл

Макдонъл  предлага австралийско изживяване, което наистина е незабравимо. Разполагайки с живописни проломи, които служат като убежище за уникалната дива природа в района, веригата Макдонъл се простира до 650 км през великия австралийски Червен център. Областта е съставена от много видове скали, но най-често намираните са червен кварцит Ако сте привързани към пешеходни, къмпинг и писти с четири колела, добавете тази дестинация към следващия си списък с дестинации.

Източник : Backpacker Deals

 

В Австралия има много повече дестинации от операта в Сидни, Големия бариерен риф в Куинсланд и пазаруването в Мелбърн. Сега можете да измислите по-вълнуващи, приключенски и дори странни места, които да добавите към списъка си с интересни и приключенски дестинации.

В Астралия официалният език е английски 🙂 Ако искате да подобрите знанията си и да се чувствате по-уверени в разговорите, ние предлагаме различни курсове по английски, а съвсем скоро и разговорен английски 🙂

За повече информация: 0879223224