Йокохама (横浜) – от малко рибарско село до вторият най-голям град в Япония

Йокохама (横浜) – от малко рибарско село до вторият най-голям град в Япония

Веднъж посетили Йокохама, трудно можем да си представим, че всичко това е започнало от едно малко рибарско село. Разположен само на 30 минути с влак, южно от Токио, Йокохама е дестинация, която предлага разнообразни и атрактивни места за посещаване: зашеметяваща традиционна японска градина, фантастични музеи, красиви паркове, и разбира се вкусна традиционна кухня.

 

В следващите редове ще ви запознаем с няколко топ места, които задължително да посетите. А ако се питате кое е най-подходящото време да посетите Йокохама, този град е прекрасен през всички сезони, но ако искате да се насладите на известните Cherry Blossom, пролетта е точното време.

 

 

Sankeien Garden  (三溪園) Традиционна японска градина

 

 

Ако сте от щастливците да сте тук по време на известния Cherry Blossom Season, то ще можете да се насладите на сюрреалистични гледки, като тази:

 

 

 

Yokohama Hakkeijima Sea Paradise (八景島シーパラダイス)

 

Продължаваме с увеселителния парк Yokohama Hakkeijima Sea Paradise (八景島シーパラダイス), състоящ се от аквариум, шопинг център, хотел, пристанище и увеселителни атракции.

 

 

 Yokohama Cosmo World, よこはまコスモワールド

 

Yokohama Cosmo World – виенското колело, разкриващо невероятна гледка към града с височина от 108 метра в най-високата си точка.

 

Minato Mirai 21, 横浜みなとみらい 21

Minato Mirai 21, 横浜みなとみらい 21,  буквално преведено като „пристанище на бъдещето“. Нощната гледка на Минато Мирай е особено красива, когато е осветена, а разходките през нощта са доста романтични.

 

 

Yokohama Chinatown (横浜中華街)

Не можете да посетите Йокохама без да се отбиете и в най-големият китайски квартал в Япония. Типичен, цветен, изпълнен с китайски магазини и ресторанти.

 

Всички са чували за Музеите на восъчни фигури Madame Tussauds, за Лувъра в Париж, за Музеят на Ватикана, за Ермитража в Санкт Петербург, но надали сте си мислили, че съществува и музей на Нудълите или на Рамен… Е, съществуват! И се намират именно в Йокохама.

 

Shin-Yokohama Raumen Museum (新横浜ラーメン博物館)

 

Музеят на Рамена Shin-Yokohama Raumen Museum (新横浜ラーメン博物館) е мястото, където всички любители на традиционното японско ястие няма как да останат безучастни. Отворил през 1994 година, музеят е посветен на рамен, като освен да научите за историята и как са създадени, имате възможност  да се насладите на вкуса на истински рамен в едни от най-известните вериги ресторанти.

 

CupNoodles Museum Yokohama (カップヌードルミュージアム 横浜)

 

Музеят на нудълите CupNoodles Museum Yokohama е музей посветен на инстантните нудъли.

 

Kirin Brewery Yokohama, キリンビール 横浜工場

 

Продължаваме и с интересно място за любителите на бирата, за които вероятно бирата Kirin не е непозната.

 

Yokohama Doll Museu, 横浜人形の家

Последно, но не на последно място нареждаме Музеят за кукли.
Ако при мисълта за кукли се сещате единствено за Барби и Кен, то Yokohama Doll Museum драстично ще разшири понятието кукла. Този необикновен музей се намира между Ямашита парк и Чайнатаун и наброява над 1300 кукли. Около половината са от различни периоди в японската история, а останалата половина са кукли от над 140 държави. И макар, че не всеки обича кукли, това място е очарователно и дава възможност да се запознаете с традиционните кукли в различните култури, както и да видите как се изработват. Кой ли е предполагал, че е възможно да съществуват 1300 вида кукли… 🙂

 

Ако харесвате нашите статии и искате да продължим да ви запознаваме с тези уникални места, моля харесайте тази статия! Това означава много за нас!

А ако сте се запалили по японската култура, кухня и Япония като цяло, с радост ви уведомяваме, че предлагаме и курсове по японски език!

За повече информация и записване: 0879223224